Olej z kukuričných klíčkov
Kód: 8682/500Podrobný popis
Prírodný, veľmi čistý klíčkový olej, bez prímesí iných druhov olejov, s jasne žltou, čírou farbou. Je odvodnený, takže netuhne ani pri nízkych teplotách.Klíčkový olej je lisovaný pri nízkych teplotách, teda nie je zbavený prirodzených živín ani chuťových a pachových látok. Má charakteristickú, jemnú vôňu po čerstvej kukurici. Jedinečný zdroj nenasýtených a viacnenasýtených mastných kyselin (tzv. omega kyselin).
Použitie:
Klíčkový olej je vhodný ako energetická prísada a ochucovadlo pre zaliatie cestovín, granúl, masa, zeleniny, atď. Najčastejšie sa používa dávkovanie 5 - 10% z objemu krmiva, tzn. 50 - 100 ml / 1 kg krmiva. Vmieša sa do jednorazovej krmnej dávky. Množstvo pridaného klíčkového oleja závisí predovšetkým od výživnej hodnoty používaného krmiva, veľkosti psa, jeho fyzickej aktivity, ročného obdobia, zdravotného stavu, či vašich osobných skúseností s jeho danou individualitou!
Celkový obsah tuku v krmive by mal byť najlepšie do 20 %. Ak je v krmive 15% tuku, pridajte teda len 5% oleja (50 ml/kg krmiva).
U mini plemien môže byť dávkovanie aj menšie, než sa tu uvádza. V prípade, že nemáte skúsenosti s používaním olejov, poraďte sa s veterinárom, či skúsenými chovateľmi.
Zloženie:
Tuk celkom 99,99%, Voda max. 0,01%, Mastné kyseliny: Kyselina palmitová 9,5 - 13%, Kyselina stearová 1,7 - 2,5%, Kyselina olejová 23 - 40%, Kyselina linolová - 63%.
Metabolizovateľná energia v 100 g: 3700 kJ
Skladovanie a spotreba:
Klíčkový olej je citlivý na ultrafialové zárenie - priame slnečné svetlo, a dlhodobo (mesiace) na vyššie teploty (cez cca 24 ° C). Preto ho uchovávajte v tmavých fľašiach alebo v šere, ideálne do 15 °C, alebo max. pri izbovej teplote. Krátkodobé zahriatie, napr. pri preprave autom v lete, mu však nijako nevadí, rovnako tak pokiaľ vám zmrzne a vyzráža sa – nechajte ho pri izbovej teplote zahriať, opäť bude číry.Skladovaný v optimálnych podmienkach spotrebujte max. do 10 mesiacov. Na zachovanie max. nutričnej hodnoty najlepšie do 6 mesiacov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.