Kačacie mäso
- Kačacia svalovina v celku
- Kačacia svalovina mletá
- Kačacie kosti
- Kačacie vnútornosti
- Hotovky s kačacím mäsom
Najpredávanejšie
Kačku určite ocenia majitelia psov alergikov, pretože práve kačacie mäso radíme k druhom, ktoré alergie na krmivo príliš často nevyvolávajú. Hydinové mäso je vo všeobecnosti veľmi kvalitné svojím aminokyselinovým zložením a využiteľnosťou živín. V podstate je hydinové mäso pre psovitú šelmu veľkosti priemerného psa maximálne prirodzenou stravou a využije z neho všetko.
Kačacie mäso v porovnaní s mäsom kuriat obsahuje menej bielkovín a viac tuku. Obsahuje 3x viac železa a 2x viac vitamínu B1 a B2. Výkrm kačiek je o niečo dlhší než výkrm kuriat, ale i tak je výrazne kratší, ako výkrm veľkých hospodárskych zvierat, ktoré majú logicky kde viac zaťaženú pečeň nahromadenými látkami metabolismu. Môžeme teda povedať, že kačacie mäso je zdravé a veľmi vhodné na kŕmenie, ale je nutné brať ohľad na vyšší obsah tuku. Pre vyšší obsah tuku môže jedincom s citlivejším trávením spôsobovať hnačky. Oproti chudšiemu kuraciemu mäsu obsahuje dostatok vitamínov a minerálov - najmä vitamíny skupiny B, vitamín C a v pečeni predovšetkým vitamíny E a A, ale tiež cholín (dôležitý pre nervový systém) a ďalej minerály (draslík, fosfor, horčík, zinok, kobalt, vápnik, mangán, meď a železo). Na kŕmenie sú tiež dobre využiteľné srdiečka a žalúdky, ktoré sú vhodné aj pre šteniatka.