Husia pečeň
Kód: 1821Podrobný popis
Husacie mäso je radené medzi hydinu. Farba husacieho mäsa je tmavá. Husi sú predstaviteľkami najtučnejšieho hydinového mäsa. Narozdiel od kuracieho mäsa, husacie mäso obsahuje vyššie množstvo tuku a tým pádom aj vyššie množstvo energie. Obsahuje však taktiež ako kuracina mnoho bielkovín. To, že husacie mäso obsahuje väčšie množstvo tuku však neznamená, že by sme ho mali z jedálnička vylúčiť alebo prílišne obmedzovať. Veľmi dobré je ho kombinovať napríklad so zeleninou.
Hydinové mäso je významným zdrojom vitamínov, najmä skupiny B. Dôležitý je predovšetkým vitamín B12, vitamíny A, D a E sa nachádzajú v tukovom tkanive a pečeni. V zanedbateľných množstvách sa vyskytuje aj vitamín C.
Hydinové výrobky obsahujú aj minerálne látky ako horčík, vápnik, železo, draslík, zinok a selén.
Dodatočné parametre
Kategória: | Husacie mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 0.5 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.