Bravčová svalovina v celku
Kód: 1527Podrobný popis
Bravčové mäso je v našich končinách veľmi obľúbené a to nie len vďaka dobrej dostupnosti, ale aj pre jeho vlastnosti. V porovnaní s hovädzinou je bravčovina tučnejšia a má vyššiu energetickú hodnotu. Aj keď v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je bravčové o čosi chudobnejšie na vitamíny a minerály, obsahuje dostatočné množstvo vitamínov skupiny B a minerálov - zinok, horčík a draslík. Bielkoviny v bravčovine sú Ťažšie stráviteľné, ako napr. v hydine alebo rybách. Veľkým plusom bravčoviny je však vyšší podiel tuku, ktorý dodává telu potrebnú energiu a zvyšuje vstrebateľnosť vitamínu A, ktorý sa nachádza napr. v mrkvi.
Žuvaním kusovej svaloviny si psík nielen posilňuje žuvacie svaly a ďasná, ale aj prečisťuje chrup.
Vhodné pre: Bravčová svalovina je vhodná pre všetky vekové kategórie psov. Začiatočníci môžu bravčovú svalovinu zaradiť do jedálnička na konci druhého týždňa prechodu na surovú stravu. Vďaka vyššiemu obsahu tuku je toto mäso vhodné najmä pre psy, ktoré potrebujú pribrať a tiež pre tých, so zvýšeným výdajom energie (šport alebo celoročne vonku chované psy v zimnom období). Zdravým psom možeme podávať bravčovinu 1 - 2 x týždenne.
Nevhodné alebo menej vhodné: Bravčové mäso je nevhodné pre psov s ochorením pečene, obličiek, slinivky. Nepodávame ho ani pri hnačkách alebo tráviacich problémoch. Vďaka vyššiemu obsahu tuku sa bravčové mäso nepodáva ani psom na redukčnej diéte.
Dodatočné parametre
Kategória: | Bravčové mäso |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.